distri europe ballooning

Ons team Bel ons : (051) 312 325


<font color=


Het volstaat niet om een ballon en een piloot te hebben om de lucht te kunnen ingaan met een warmeluchtballon... en wij beschikken over verschillende ballons.
Daarom bestaat ons team uit diverse “aëronauten”, dat zijn ballonvaarders met een Europese commerciële vergunning EASA FCL om te varen met passagiersballons en vele “crewleden”, de super-gewaardeerde helpers die helpen met het in- en uitpakken, het volgen, het opblazen, enz.
De rol van de CREW mag zeker niet onderschat worden, zonder crew: géén ballonvaart.


Piloot én crew zijn een belangrijke schakel in de veilige en goede uitvoering van een vlucht.
Alvorens een ballon kan opstijgen moet er heel wat werk gebeuren. De mand en de branders moeten worden opgebouwd, en de ballon moet op een correcte manier aan de mand gekoppeld worden. Daarna wordt de ballon (met een inhoud tussen de 3000 en de 6000 m3) met een grote ventilator gevuld met koude lucht. Zodra de ballon geheel gevuld is met koude lucht gaat de piloot  de lucht verwarmen met de brander, en doordat warme lucht stijgt, zal de ballon langzaam maar zeker overeind komen te staan.
Bij al deze werkzaamheden vervult de crew een zeer belangrijke rol, daar zij perfect weten wat en wanneer alles moet gebeuren. Samen met de piloot maken zij van het opstijgen een perfect geregelde en veilige gebeurtenis.
Tijdens de ballonvaart zelf staat de crew met een GPS met trackingprogramma of GSM in contact met de ballon, zodat de piloot de richting en de snelheid kan aangeven. Ze zorgen er tevens voor dat de “volgwagen(s)” van de passagiers op een veilige manier kunnen volgen en de ballon regelmatig zien en dit met respect voor de verkeersregels.
Voor vele crewleden is het een erezaak om steeds zo dicht mogelijk bij de landingsplaats van de ballon te zijn, en het lukt hen meestal nog ook! Als de ballon geland is gaan ze eerst toelating vragen aan de landeigenaar om de ballon te bergen. Dankzij hun ervaring gebeurt ook het opbergen snel en zoals het hoort. En dan is het tijd voor de après ballooning, waar meestal de sterkste verhalen en de grootste belevenissen worden verteld.
U zal zien, zowel onze piloten als onze crewleden zijn gepassioneerd van alles wat met ballons te maken heeft!
Teamwork en geestdrift, gezelligheid en klantvriendelijkheid vormen belangrijke aspecten hierin. Wij willen enkel tevreden klanten, die van hun luchtdoop met een ballon genoten hebben!

<P><FONT color=#3333

LID WORDEN VAN ONS TEAM ?

Bent U zelf piloot en wenst u free-lance voor ons team te varen? Contacteer gino@warmeluchtballon.be  (Voldoende ervaring vereist!)

Lijkt het je leuk of leerrijk om zo nu en dan eens deel uit te maken van ons crew-team, (chauffeurs moeten wel een rijbewijs B+ (BE) hebben om te rijden met een aanhangwagen), maar iedereen is welkom, neem gerust contact met mij op: 051 – 312 325 of gino@warmeluchtballon.be  (Gino Ciers)

Zelf ballonvaarder worden?
Neem contact op met één van onze ballonvaarders en zij helpen u zeker verder. Wij hebben een eigen ballonvaart instructeur binnen ons ballonteam!

CIERS Gino

CIERS Gino

Piloot en zaakvoerder van Distri Europe luchtdopen bvba.
Vaart zowel met warmeluchtballonnen als met gasballons en heeft als een der weinige piloten ook een nachtlicentie.
Brevet sinds : 1991
Aantal vaarturen : + 2600
Voordien ook nog 500-tal vluchturen met
allerhande sportvliegtuigen.


Email: gino@warmeluchtballon.be
DEGRYZE Eddy

DEGRYZE Eddy

Piloot
Brevet sinds : 1996
Aantal vaarturen : + 1700
Reeds 22 jaar actief in de ballonsport, eerst
als crew/ ballonfanaat en sinds vele jaren ook als piloot.


Email: eddy@warmeluchtballon.be
VANTIEGHEM Stijn

VANTIEGHEM Stijn

Piloot
Aantal vaarturen : + 800
Brevet sinds: 2004
Reeds van jongsaf jaar actief geweest als crew en later vanzelfsprekend ballonpiloot geworden. Ondertussen reeds vele jaren ervaring.

Email: stijn@warmeluchtballon.be
DELEU Hendrik

DELEU Hendrik

Piloot
Aantal vaarturen : + 250
Brevet sinds: 2010
Reeds heel lang gek van ballonnen en actief als crewlid. Als vriend van de dochter van Gino de kans gekregen om een opleiding als ballonpiloot bij ons bedrijf te starten.
Ondertussen al ervaren ballonpiloot.

Email: hendrik@warmeluchtballon.be

free-lance piloten

En verder werken wij heel nauw samen met een aantal free-lance piloten die we goed kennen en die ook over veel ervaring beschikken. Deze piloten varen regelmatig met onze ballons in onze opdracht.

Email: info@warmeluchtballon.be


Warmeluchtballon - Ballons top 
051 - 312 325
Mail ons

Meteo