distri europe ballooning

Nieuws » Heet van de naald! Bel ons : (051) 312 325
<font color=

25-jarig bestaan in 2016

Wat vliegt de tijd! Na enkele jaren met sportvliegtuigjes te hebben rondgevlogen leerde ik einde 1990, begin 1991 ballonvaren. Initieel enkel als hobby om mijn passie voor alles wat vliegt te kunnen uitoefenen. Voor de aankoop van mijn allereerste warmeluchtballon “SAN MARINO” OO-BGC (Ballon Gino Ciers) richtte ik op 23 mei 1991 Distri Europe bvba op met als doel passagiersvervoer, luchtreclame, luchtdopen, reclamebureau, enz.  Ik weet nog goed dat de notaris mij aankeek met een gezicht van “wat gaat deze nu uitspoken” en eerlijk gezegd, mijn vrouwtje Nele dacht hetzelfde. Toch heeft mijn familie mij altijd gesteund, en langzaam aan is ons bedrijfje gegroeid en blijven groeien. Inmiddels hebben we al meer dan 20 ballonnen gehad, onze kinderen zijn groot en klaar om ons op te volgen, en ons jubileumjaar 2016 "25 jaar Luchtdopen Ciers - Distri Europe" komt eraan... en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. 

BEDANKT aan iedereen die ons ballonbedrijfje hielp uitbouwen!

En ballonvaren is en blijft nog steeds een passie binnen de familie, iets wat we zéér graag doen en inmiddels ook perfect beheersen, dat stralen we uit naar onze passagiers, sponsors en iedereen die ons kent. We hopen dan ook er nog vele jaren, ongevalvrij, te mogen bijdoen, en veel passagiers hun droom te mogen laten uitkomen.


<f

Helikopter Robinson R 44

Vanaf heden bieden wij ook helikopterluchtdopen aan met de Robinson R44 helikopter voor 3 passagiers + piloot.

Een mooie aanvulling op onze heli luchtdopen met de prachtige en unieke Bell 407 jet helikopter. Zie www.helikopterluchtdoop.be .

Voor vluchten en prijzen  met de R 44: contacteer ons. Onze heli en professionele piloot staan voor u klaar!
Warmeluchtballon GAVERZICHT

Vanaf 2015 vliegt de nieuwe ballon van Meubelen Gaverzicht rond. Meubelen Gaverzicht uit Deerlijk liet deze nieuwe ballon bouwen en we danken hen voor het vertrouwen. Dit is reeds de DERDE ballon op rij die we uitbaten voor dit topbedrijf en we werken al samen sinds 1996...bijna 20 jaar dus. Welk ander ballonteam kan zeggen dat ze van hun sponsors verschillende ballons op rij kregen? Een resultaat van de inzet en inspanningen van ons volledige team, en zeker in deze moeilijke tijden een bevestiging en erkenning dat we goed bezig zijn. Tevreden klanten, tevreden sponsors = gelukkig ballonteam.

Hun vertrouwen is ook uw vertrouwen! Boek uw ballonvaart bij een erkend ballonbedrijf met naam en faam.

<font color=

Onze ballons...

De BMW ballon is heel regelmatig te zien zijn in het Belgische luchtruim.
Gezien de vele passagiersvaarten die we met deze ballon mogen uitvoeren voor BMW Group Belux kreeg deze ballon zelfs een “eigen” website in maar liefst 3 talen: www.bmw-ballon.be. Uniek aan deze website is dat de BMW passagiers, via een unieke code, direct online kunnen boeken waar en wanneer ze willen meevaren. Dit boekingssysteem en de website zelf werden volledig in “eigen huis” ontwikkeld (credits to Hendrik, Peter, en co).
In de toekomst zal dit prachtige boekingssysteem verder uitgebouwd worden zodat “onze” passagiers 7/7, 24/24 hun ballonvaart online kunnen boeken.
Luchtdopen Ciers is klaar voor de toekomst! 


 


<font color=

Helikopterluchtdopen.

Ons luchtdoop bedrijf organiseert ook HELIKOPTER LUCHTDOPEN vanop een privé helihaven nabij Kortrijk. We groeperen ook zelf de passagiers, dus u kan inschrijven vanaf 1 persoon.
Alle passagiers zijn buitengewoon opgetogen over hun vlucht in de prachtige Bell 407 jet helikopter… niet voor niets de Rolls Royse onder de helikopters!

Meer info? www.helikopterluchtdoop.be  

<FONT color=#15489e>

Hartelijk bedankt!

In deze ook voor de land-en tuinbouwers moeilijke economische tijden stellen wij vast dat wij ballonvaarders nog steeds hartelijk en met veel enthousiasme onthaald worden bij een landing op een onbewerkte akker, stoppelveld of weide. Ook voor een opstijgplaatsje zijn de land-en tuinbouwers hier in de streek steeds erg behulpzaam.
Een krachtig woordje van DANK hiervoor is zeker op zijn plaats.
Het mooie ‘boerenpakket’ dat we steeds afgeven is dan ook het minste wat wij kunnen doen. Tevens zorgen wij er steeds voor zo weinig mogelijk schade aan te richten en het terrein steeds netjes en proper te houden. We horen dan ook regelmatig: als ge nog eens passeert, zeker hier landen hé!

 

<FONT color=#15489e>

Eerste ballon van Gino Ciers

Via vriend en eerste crewlid Hans Vercruysse  (waarvoor héél veel dank) verkregen we onlangs dit filmpje over de doop van mijn allereerste ballon, waarmee het allemaal begon… een brok nostalgie met nog een jonge Gino Ciers en instructeur François Schaut. Wat een heerlijke tijden waren dat!
Via deze link kan u een filmpje bekijken van de doop van de San Marino ballon, op 31/08/1991:
https://vimeo.com/68449574
Ballon aangekocht in september 1990, opleiding ballonvaarder toen gestart (had wel al sportvliegtuig brevet), met de ballon van François Schaut,  eigen ballon OO-BGC Cameron N-90 2600m3 (ballon Gino Ciers) binnen gekomen in voorjaar 1991 en gedoopt met meter Margriet Hermans en Peter Libertus (inmiddels overleden Schepen van Harelbeke) op 31/8/91. Meer dan 1000 mensen kwamen meevieren met ons en er was een spetterend optreden van de topvedette van destijds Margriet Hermans die tevens meevloog en meter was van de ballon. Ook de collega ballonvaarders uit de streek waren toen aanwezig…
Logbook:  31/08/91 - Bapt. Flight "San Marino" - 19.30 till 20.20 - Duration 00.50Hr - N-90 - OO-BGC - Hulste till Wervik.

En ook vandaag nog GENIETEN we van iedere ballonvaart... when a dream comes true!


<font color=

Gino vluchtdirecteur klasse A.

Begin februari kreeg Gino Ciers, piloot en  zaakvoerder van ons ballonbedrijf goed nieuws van de federale overheidsdienst mobiliteit en vervoer, afdeling luchtvaart.
Gino ontving namelijk de erkenning als vluchtdirecteur Klasse A voor luchtvaartmeetings met vrije bemande ballons groep A,B en C. Dit betekent concreet dat hij vanaf heden ook als vluchtdirecteur en veiligheidswaarnemer mag optreden op grote ballonmeetings met meer dan 20 deelnemende ballonnen. Een opsteker o.a. voor de ballonhappening te Waregem die hij al jaren na elkaar organiseert.
www.ballonhappening.be

de alpen

<FONT color=#15489e>

Filmpjes over ons team

Er circuleren een paar filmpjes over onze avonturen tijdens de Gordon Bennett gasballonwedstrijd (dit is in feite het wereldkampioenschap gasballonvaren) en onze helikopterluchtdopen met de Bell 407 helicopter op het internet.

Avonturen Distri Europe ballooning team:
Neem eens een kijkje op YouTube:

Gasballon start in Bristol: http://www.youtube.com/watch?v=L6htICCZJjU

Belgica II in vlucht : http://vimeo.com/85866765

Heli Bell 407: http://www.youtube.com/watch?v=v06oOY_3rvM

ballon, ballon, ballonvaart, ballonvaren, montgolfière, ballonvaart west vlaanderen / warmeluchtballon, heteluchtba

llon, ballonvaart belgië, ballonvaart Oostenrijk, teambuilding ballonvaart

<FONT color=#15489e>

Deelname aan gasballonrace G.B. 2010

We zijn veilig en wel terug van het grote avontuur: onze deelname aan de prestigieuze gasballonrace Gordon Bennett 2010. (wereldkampioenschap gasballonvaren)
Op 26/09/2010, midden in de nacht, om 00:40 zijn we gestart in BRISTOL U.K. en 32.30 u later geland op een klein schiereiland in het uiterste zuiden van Frankrijk, Port Leucate, nabij Perpignan.
Uitdagingen tijdens deze editie van de Gordon Bennett waren:
1. Het vele te overvliegen water
2. De Pyreneeën met hun hoogte en sterk veranderende weersomstandigheden
3. Italië dat we s’nachts niet mochten binnen- of overvliegen
4. De hoge windsnelheden die we onderweg hadden waardoor we alleen ’s morgens vroeg of  ’s avonds laat konden veilig landen.
Mede dankzij onze meteoman Michel De Meyere zijn we exact geraakt waar we wilden geraken, we mikten voor Perpignan en zijn op 15 km ervan geland. Het grootste deel van de vaart verliep probleemloos, maar het laatste uurtje was wel even “spannend” met snelheden tot 80 km per uur op 1200 m hoogte en slechts 10 km van de kust. Toch slaagden we erin om een snelle daling te maken en te landen op het verste puntje (voor ons) mogelijk. Mooi in de middenmoot van de 20 deelnemers. Onze crew was al na een uurtje bij ons. Het was zonder meer een geslaagde tocht en een heel mooie plaats om te landen. Ons resultaat: 10de plaats met 1057,36 km.
Toch wordt onze euforie zwaar overschaduwd door het verongelukken van één van onze collega deelnemers, team USA2, Richard Abruzzo en Carol Rymer Davis die voorbij Italië, boven de Adriatische zee, in zwaar weer terecht  kwamen en neergestort zijn. Hun stoffelijk overschot werd weken later teruggevonden.
Filmpje: http://vimeo.com/85866765

Onze eigen site voor dit event: http://www.luchtballon.be/gasballonvaren/index.htmlluchtballonvaart, luchtballonvaren, luchtballonnen.

<FONT color=#15489e>

De ballonvaart van mijn leven! VERSLAG

Van Duitsland naar Noorwegen in 33 uur!
Op 6 en 7 april 2010 maakte Gino Ciers de ballonvaart van zijn leven. Met onze gasballon Belgica II opgestegen de dinsdag na paasmaandag om 05:22 vanuit onze gasballonclub te Gladbeck nabij Düsseldorf in Duitsland en 32u en 20 min. later na het overvliegen van 5 landen (Duitsland, Nederland, Denemarken, Zweden) geland in NOORWEGEN!
Enkele waarnemingen: 883 km in vogelvlucht waarvan 280 km over zee. Gestart ’s nachts om 05:22 en de dag erop geland om 13:42 u. S’ nachts berekoud -6°. Vaarrichting altijd tussen de 350 en 30° richting Scandinavië. Eilanden Helgoland en Sylt overvaren. Topsnelheid 39,6 km/u. Max. hoogte 2350 m. Piloot Gino Ciers, copiloot Wilhelm Eimers, passagier Bennie Bos in het kleine mandje.
50 zandzakken van 12 kg bij de start en nog 12 over na de landing. Van hier uit tot daar en terug reden we 3200 km met onze Nissan Pathfinder. Volgers Leon & Anita waren bij de landing.
Nu is ook het verslag en de prachtige foto´s van internet journalist Bennie Bos die ons vergezelde online: KIJK ZEKER EENS HIER: https://www.youtube.com/watch?v=EnZZI0WLz-U

En voor de foto´s, klik ook hier: http://www.benniebos.com/ en dan links op "33 hour gaballoonflight - april 2010"... echt de moeite waard, al zeg ik het zelf!

Op 16 december 2007 vloog Gino Ciers, samen met Jürgen Dobbelaere ook al over het kanaal met een gewone heteluchtballon. Poperinge (B) - Alkham (England) -113 km - hot air balloon 4500m3  - Deze ballonvaart duurde ong. 3 uur.


 Balloon FAQ top
051 - 312 325
Mail ons

Meteo