distri europe ballooning

Wie zijn we? Bel ons : (051) 312 325

Vliegen...vrij als een vogel.

DISTRI EUROPE ballooning en helikopterluchtdopen bvba werd opgericht in 1991. Wij beschikken dus reeds over een ruime ervaring en expertise. Wij zijn een erkend bedrijf met een machtiging voor luchtarbeid, luchtdopen en publicitaire ballonvaarten.
Zaakvoerder is Gino Ciers, die reeds zijn ganse leven bezeten is door alles wat vliegt; eerst vliegers (kites), dan telegeleide vliegtuigen, op zijn achtiende leerde hij vliegen met sportvliegtuigen (meer dan 500 vlieguren) en sinds 1991 vaart hij met ballons. Inmiddels heeft Gino meer dan 2300 ballonvaarten gemaakt met alle soorten en merken ballons in binnen-en buitenland (België, Nederland, Frankrijk, Canada, Oostenrijk, Italië, Duitsland, Zwitserland, Amerika, Rusland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Engeland, enz.). In 2010 nam hij voor België deel aan het wereldkampioenschap gasballonvaren, de Gordon Bennett gasballonrace. Hij is één van de naar schatting 60 ballonpiloten ter wereld die ook een gasballonvergunning én een nachtvergunning hebben. Ervaring en voldoening zijn onze sleutelwoorden. Wij werken nauw samen met een aantal goede aëronauten (ballonvaarders) die in onze opdracht varen. Het zijn stuk voor stuk ervaren piloten.
Al ons materiaal wordt perfect onderhouden en verzorgd en jaarlijks gecontroleerd door de bevoegde instanties. Zowel onze ballons als onze passagiers zijn degelijk verzekerd ... maar wees gerust: BALLONVAREN IS HELEMAAL NIET GEVAARLIJK en iedereen kan meevaren, van 7 tot 107 jaar!
Contacteer ons gerust, wij staan tot Uw dienst ... als wij niet gaan vliegen zijn (letterlijk)!
051 - 312 325
Zaakvoerder Gino Ciers  - GSM (0475) 43 19 94

Veiligheid en gemoedsrust…

U weet het ongetwijfeld… BALLONVAREN is een van de veiligste luchtsporten die er bestaan…
Wij willen trachten dit zo te houden.

Meer dan wie ook beseffen wij dat een ongeval nooit helemaal uit te sluiten is, en het kan IEDEREEN overkomen, MAAR, het zal Uw (en onze) gemoedsrust zéker ten goede komen als U weet dat onze ballons én piloten beantwoorden aan onderstaande WETTELIJKE verplichtingen waar tegenwoordig door veel piloten niet naar omgekeken wordt… met alle gevolgen van dien als er toch iets zou gebeuren…

U betaalt zuurverdiende centen voor Uw droom, een vlucht met een warmeluchtballon. U verdient dan ook waar voor Uw geld en er bestaan criteria en reglementen waarvan U op de hoogte zou moeten zijn:

• De firma (of organisatie) waarmee U de luchtdoop meemaakt MOET beschikken over een geldige “machtiging tot luchtarbeid”, waarvoor jaarlijks moet betaald worden aan de F.O.D Luchtvaart. Ons vergunningsnummer is  n° 475.
• De firma (of organisatie) moet  een “rechtspersoon” zijn met een handelsregister en een geldig BTW nummer en moet dus ook belastingen en BTW betalen. Distri Europe is een b.v.b.a. sinds 1991 met btw n° BE 0444.125.782, RPR Kortrijk n° 131.607.
• Geen enkele ballonpiloot, zelfs al kan deze een geldige vergunning voorleggen, mag varen met een ballon met reclame of betalende passagiers, zonder dat hij vaart voor een bedrijf of organisatie die over alle nodige vergunningen hiervoor beschikt en waarvan zowel de ballon als de piloot ingeschreven zijn in de machtiging van deze firma.
• De “machtiging tot luchtarbeid” en het “attest van luchtwaardigheid” moeten geldig zijn. Het luchtvaartuig moet geldig gecontroleerd zijn (ieder jaar of om de 100 vluchten) en volledig in orde.
• De piloot moet beschikken over een geldige licentie en een geldig radiobewijs (zendvergunning).
• DE VERZEKERING moet in orde zijn en geldig voor ALLE passagiers in de mand. Veel piloten vervoeren veel meer passagiers dan toegelaten in hun (te kleine) ballonmand en ook meer passagiers dan er verzekerd zijn. De verzekering moet vanzelfsprekend GELDIG zijn en nog niet vervallen.
• De milieunormen eisen een aangepaste installatie voor het gastanken. Ons bedrijf beschikt reeds sinds 20/8/2001 over een Vlarem 1 goedkeuring voor gastanken in ballonflessen.

Iedere zichzelf respecterende firma zal deze papieren aan U kunnen voorleggen, op eenvoudig verzoek. Wil of kan de piloot al de bovenstaande papieren niet voorleggen dan moet U zich zeker vragen stellen.

Indien de firma (of organisatie) waarbij U een luchtdoop in een warmeluchtballon boekt zich niets aantrekt van bovenstaande veiligheidsnormen en reglementen dan wordt de vlucht door het F.O.D luchtvaart én de verzekeringen als ILLEGAAL beschouwt, met alle gevolgen van dien voor de veiligheid, schadeclaims, enz.

KONKLUSIE: Gezien de veel hogere kosten (vergunning piloten, betere ballons, betere verzekeringen, voldoen aan alle firma verplichtingen, bijhouden administratie en boekhouding, en vooral alleen vliegen binnen de veiligheidsgrenzen en wetten) die wettelijk vergunde ballonvaart bedrijven hebben zijn deze misschien iets duurder maar vooral stukken beter en veiliger.
AAN U DE KEUZE! Wij zorgen er zeker voor dat  uw luchtdoop met een ballon een onvergetelijke ervaring wordt!

Ballonvaren is FUN!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------

Enkele ballonvaart bezienswaardigheden in het mooie West-Vlaanderen nabij de Noordzee:

Meulebeke:
Meulebeke met gehuchten De Paanders, ´t Veld en Marialoop.
Buurgemeenten Oostrozebeke, Ingelmunster, Izegem, Ardooie, Pittem en
Tielt
Torhout:
de hoofdstad van het Houtland.
Mooie bezienswaardigheden: Sint-Pietersbandenkerk, het stadhuis op het marktplein, het kasteel met aangrenzend het bos van Wijnendale, het kasteel d´Aertrycke, het kasteel Ravenhof,...
Buurgemeenten: Zedelgem, Ruddervoorde, Oostkamp, Lichtervelde, Hooglede, Kortemark en Ichtegem
Brugge en omstreken, het Venetië van het noorden, in het Engels Bruges, zeker een der mooiste steden van België en zeker de mooiste van Westvlaanderen. Ontelbare bezienswaardigheden. Stad van de Vlaamse primitieven, de musea, de schilderachtige reien, het begijnhof en het minnewater, Brugge die schoone, O.L.Vrouwe kerk, St.Salvator, het belfort, de grote markt. Deel-en buurgemeenten, Lissewege, Damme met zijn befaamde Damse vaart, Zuienkerke, Blankenberge, Zeebrugge, Dudzele, Knokke, Knokke-Heist, Het Zoute, Sluis,
Assebroek, Loppem, Ruddervoorde, Oostkamp, Sijsele en Beernem.
Wervik:
een van de oudste steden van Belgie, een prachtig uitzicht boven de tabaksstreek en de Leie, en de grens met Frankrijk.
Je kan de twee prachtige molens aanschouwen vanuit de lucht: de Briekenmolen en de Kruisekemolen.
Typerend voor een vlucht in de omgeving van Wervik is een prachtig zicht op de Sint-Medarduskerk, een van de grootste kerken van West-Vlaanderen!
Deelgemeente Geluwe en gehucht Kruiseke.
Buurgemeentes Komen-Waasten, Zonnebeke, Moorslede, Wevelgem, Menen, Halluin, Bousbecque, Wervicq-Sud en Comines of Komen.
Menen:
Deze prachtige stad, in de lakenstreek, met de typerende Leie, en ook zicht op de E17.
Deelgemeentes Lauwe en Rekkem.
Buurgemeentes/steden Wevelgem, Kortrijk, Moeskroen, Neuville-en-Ferrain, Halluin en Wervik.
Lendelede:
de gotische Sint-Blasiuskerk
Je kan het mooie dorpje Sint-Katharina aanschouwen. Verder zijn ook de grensdorpen en -gemeenten te zien:  Izegem, Ingelmunster, Hulste, Kuurne, Heule en Sint-Eloois-Winkel.
Pittem
Een mooi zicht op de romaanse Onze Lieve Vrouwkerk te Pittem, en de Sint Germanuskerk in deelgemeente Egem.
Buurgemeentes zijn Tielt, Meulebeke, Ardooie, Koolskamp, Zwevezele en Wingene.
Wielsbeke
Sint-Laurentiuskerk en kasteel Hernieuwenburg.
Deelgemeenten Ooigem en Sint-Baafs-Vijve.
Buurgemeenten en -steden Dentergem, Oostrozebeke, Harelbeke, Waregem en Zulte.
Ingelmunster
Een ballonvaart boven Ingelmunster, de Brigandsgemeente is werkelijk adembenemend! U krijgt de vele bezienswaardigheden te zien vanuit een heel ander perspectief: de Sint-Amanduskerk, met daarnaast het kasteelpark en het kasteel van Ingelmunster, het marktplein, het kanaal Roeselare-Leie, de Mandel, de doornmolen,...
Grensgemeentes en -steden: Izegem, Meulebeke, Oostrozebeke, Harelbeke en Lendelede.
Ardooie
Monumenten: Sint-Martinuskerk, het kasteel van Ardooie, de Rysselendemolen
Deelgemeente Koolskamp
Buursteden en -gemeenten:
Lichtervelde, Wingene, Pittem, Meulebeke, Izegem en Roeselare
Poperinge
Wij kunnen u meenemen op een adembenemend avontuur boven Poperinge in het Heuvelland! U krijgt een prachtig zicht op bezienswaardigheden zoals de Sint-Bertinuskerk, de Onze-Lieve-Vrouwkerk, de Sint-Janskerk, de hopvelden, het stadhuis, het station,...
Deelgemeenten Krombeke, Proven, Reningelst, Roesbrugge-Haringe en Watou
Grensgemeenten en -steden: Alveringem, Vleteren, Ieper en Heuvelland. Ook enkele franse grensgemeentes: Boeschepe, Godewaersvelde, Steenvoorde, Winnezeele, Houtkerque en Bambecque.
Jabbeke
Sint-Blasiuskerk, Sint-Elooiskerk, het verkeersknooppunt, het kanaal Brugge-Oostende, de Noordzee...
Deelgemeenten Snellegem, Stalhille, Varsenare en Zerkegem.
grenst aan:
Brugge, Zedelgem, Ichtegem, Oudenburg, De Haan en Zuienkerke
Gullegem
de verkeerswisselaar van Moorsele, de industriezone, de ijspiste, provinciaal domein Bergelen.
U kan mooi Wevelgem, waarvan Gullegem een deelgemeente is, zien liggen. Ook het vliegveldje van Moorsele, met zijn parachutisten is goed zichtbaar.
Hooglede
Sint-Amanduskerk, het gemeentehuis, het Deutscher Soldatenfriedhof Hooglede,...
deelgemeente Gits
Grenst in West-Vlaanderen aan: Lichtervelde, Roeselare, Staden, Kortemark en Torhout
Kuurne:
vlasstreek, aan de Leie, textielindustrie, Sint-Pieterskerk, Sint-Michielskerk, Sint-Katharinakerk, het gemeentehuis, de stokerijmolen,...
ook een mooi zicht op Sint-Katriene en Sint-Pieter
Kortrijk, Heule, Lendelede, Bavikhove, Hulste en Harelbeke.
Ichtegem:
Sint-Michielskerk
deelgemeentes Eernegem en Bekegem
Grenst aan Koekelare, Gistel, Oudenburg, Jabbeke, Zedelgem, Kortemark
Moorslede:
Sint-Martinuskerk
deelgemeente Dadizele
Roeselare, Ledegem, Wevelgem, Wervik en Zonnebeke en ook het vliegveld van het West-Vlaamse Moorsele
Wingene:
het gemeentehuis, het natuurgebied De Gulke Putten,..
Fusiegemeente Zwevezele
Oostkamp, Beernem, Ruiselede, Tielt, Pittem, Ardooie en Lichtervelde
Anzegem:
Een prachtig zicht op dit heuvelland tussen de Leie en de Schelde. De kerk van Sint-Jan De Doper, watermolen "Goed te Walskerke" is de enige nog werkende watermolen in West-Vlaanderen, de Landergemmolen,...
Deelgemeenten: de deelgemeenten Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte.
Grens van West-Vlaanderen met Oost-Vlaanderen en Henegouwen : Avelgem, Zwevegem, Deerlijk, Waregem en Wortegem-Petegem.
Staden:
de deelgemeenten Oostnieuwkerke en Westrozebeke, beide ten zuiden van Staden zelf
grenst aan: Roeselare, Zonnebeke, Houthulst, Langemark-Poelkapelle, Kortemark en Hooglede (west vlaanderen)
Lichtervelde:
de Sint-Jacobuskerk, De site Vancoillie
grenst aan: Torhout, Oostkamp, Wingene, Ardooie, Roeselare en Hooglede (west vlaanderen)
Kortemark:
Brouwerij Louwaege, de steenbakkerij, de windmolens,...
deelgemeenten: deelgemeentes Werken, Zarren en Handzame
grenst aan: Torhout, Hooglede, Staden, Houthulst, Diksmuide, Koekelare en Ichtegem (het hart van West Vlaanderen)
 

Kortrijk, het Texas van Vlaanderen, ligt vlakbij Noord Frankrijk met steden als Tourcoing, Lille (Rijsel), Roubaix en Roncq en grenst aan de andere kant ook aan Henegouwen ter hoogte van Spiere – Helkijn en Dottignies. West-Vlaanderen, Henegouwen en Oost-Vlaanderen broederlijk dicht bij elkaar. Steden als Doornik (Tournai), Ronse, Kluisbergen, Oudenaarde, Moeskroen (Mouscron), Menen, Wevelgem, Zwevegem zijn zeker de moeite van het overvliegen waard.

Waregem, waar we ieder jaar een grote meeting voor ballonnen organiseren, ligt pal op de grens van oostvlaanderen en westvlaanderen.
Hier start de mooie streek, Vlaamse Ardennen genoemd, met pittoreske dorpjes en grotere steden in de buurt zoals Oudenaarde, Maarkedaal, Ronse, Kruishoutem, Deinze, St-Martens Latem, De Pinte, Gavere, Zingem, Wortegem-Petegem, Anzegem, Nazareth, Kluisbergen.

West-Vlaanderen is de enige juiste schrijfwijze voor onze provincie, maar sommigen schrijven ook Westvlaanderen of westvlaanderen en west-vlaanderen en west vlaanderen.

Kortom voor een ballonvaart in West-Vlaanderen, of ballonvaren West Vlaanderen is er maar één adres: Distri Europe ballooning, Gino Ciers uit Hulste, deelgemeente van Harelbeke, langs de grote baan van Kortrijk naar Brugge. Vliegen met een luchtballon doet men met Gino uit Hulste, nabij Kortrijk en Roeselare in West-Vlaanderen!

Ballonvaart Gino Ciers |ballonvaarten Ciers| Ballonvaarten Hulste

Ballonvaart Brugge Ballonvaart Kortrijk ballonvaart Oudenaarde ballonvaart Deinze, ballonvaart Ieper, ballonvaart Torhout, ballonvaart Diksmuide, ballonvaart Knokke, ballonvaart Kortrijk, ballonvaart Roeselare, ballonvaart Tielt, ballonvaart Aalter, ballonvaart Waregem, ballonvaart Zulte, ballonvaart Kruishoutem, ballovaart Zwevegem, ballonvaart Ronse, ballonvaart Nazareth, ballonvaart vlaamse ardennen, ballonvaart Beernem, ballonvaart St-Martens LatemBalloon FAQ top
051 - 312 325
Mail ons

Meteo